Voor werkgevers

SBA Apotheekwerk is dé vacaturebank voor apotheekmedewerkers. Zoek je een nieuwe medewerker? Plaats dan je vacature op Apotheekwerk.nl en de kans is groot dat je de juiste kandidaat vindt. Gemiddeld wordt 72% van de geplaatste vacatures via Apotheekwerk vervuld. Aan het plaatsen van een vacature zijn kosten verbonden. Voor organisaties die premie afdragen aan de SBA kost het plaatsen van een vacature € 95,- excl. btw. Om in aanmerking te komen voor dit tarief is een PMA werkgeversnummer nodig (zie uitleg volgende tekstblok). Voor organisaties die geen premie afdragen aan de SBA bedragen de kosten € 495,- excl. btw per vacature. Vacatures zijn drie maanden lang zichtbaar op de vacaturebank. Mocht de vacature aan het einde van de drie maanden nog niet vervuld zijn, kan de plaatsing kosteloos verlengd worden met twee maanden.

PMA werkgeversnummer en Cao Apotheken

Alle organisaties die de Cao Apotheken volgen, zijn aangesloten bij het Pensioenfonds Medewerkers Apotheken (PMA)*. Via het PMA dragen zij automatisch premie af aan de SBA. Daarnaast zijn er organisaties in de apotheekbranche, die niet onder de Cao Apotheken vallen, die gebruik willen maken van de dienstverlening van de SBA. Zij dragen hiertoe via het PMA vrijwillig premie af aan de SBA. Is je organisatie aangesloten bij het PMA dan beschik je over een PMA werkgeversnummer. Vul dit nummer in bij het aanmaken van je account zodat je vacatures tegen het voordelige tarief van € 95,- excl. btw kunt plaatsen. Het PMA werkgeversnummer vind je terug op elke kwartaalnota en premiespecificatie van PMA. Ook kun je het nummer vinden op het webportaal Mijn Appolaris onder bedrijfsgegevens.
Ben je niet aangesloten bij het PMA dan geef je bij het aanmaken van je account aan dat je niet over een PMA werkgeversnummer beschikt. Het aanmaken van een account op Apotheekwerk is kosteloos. 


* Het Pensioenfonds Medewerkers Apotheken (PMA) is het bedrijfstakpensioenfonds voor medewerkers in een openbare apotheek. Het pensioenfonds bestaat sinds 1957 en heeft op dit moment ruim 25.000 actieve deelnemers die werkzaam zijn in ongeveer 2.000 apotheken.

  • VZA
  • FNV
  • CNV
  • ASKA